Kopieren van bestanden

 

Eigen risico
De reden dat het verlies van uw bestanden niet te garanderen is, is dat harde schijven een beperkte levensduur hebben (4-5 jaar bij ‘normaal’ gebruik) en in veel gevallen zijn er al problemen met de harde schijf. Tijdens het kopiëren van uw bestanden worden er veel handelingen door de harde schijf verricht en doordat deze niet meer optimaal functioneert kunnen bestanden verloren gaan of in het ergste geval gaat de harde schijf geheel stuk, waardoor u al uw bestanden kwijt raakt. Hetzelfde geldt voor nieuwe en in goede conditie verkerende harde schijven. Tijdens het kopiëren kunnen onderdelen, die verantwoordelijk zijn voor het doorsturen van de bestanden, niet goed functioneren of stuk gaan, waardoor uw bestanden verloren kunnen gaan.

Hoe groot is het risico dat er bestanden verloren gaan?
Dit is afhankelijk van de technische staat van uw harde schijf en uw computer zelf. Onder normale omstandigheden is de kans klein. En zoals eerder aangegeven kopiëren wij uw bestanden met de grootste zorg.

Wat kunt u zelf doen?
Zorg dat u zelf te allen tijde een kopie heeft van uw belangrijke bestanden en gegevens en deze op een veilige plek bewaard. Zoals in een brandwerende koffer of kluis, of buiten uw woning bij de bank of een familielid, vriend of kennis wie u goed vertrouwt.

 

<< Terug